در دنیای امروز، تکنولوژی در همه جا نفوذ کرده و زندگی ما را به طور چشمگیری دگرگون کرده است. یکی از بارزترین نمونه های این دگرگونی، ظهور “خانه های هوشمند” است. این خانه ها با بهره گیری از فناوری، زندگی را برای ما آسان تر و کم هزینه تر می کنند.
هوشمند سازی ساختمان بر اساس امکانات و ویژگی هایشان به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. خانه هوشمند، مجموعه ای از سیستم ها است که به صورت خودکار یا با کنترل از راه دور، وظایف مختلفی مانند: سیستم صوتی هوشمند، تهویه مطبوع و… را مدیریت می کند.
برای راه اندازی یک خانه هوشمند، ابتدا باید زیرساخت های لازم را فراهم کنید و سپس تجهیزات مورد نیاز را خریداری و نصب نمایید.پس برای رسیدن به هدف از مجموعه های معتبری همچون عمارت نگارندگان فرداد مشاوره تخصصی بگیرید.در این مقاله، به بررسی هوشمندسازی انواع سازه ها از جمله: مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و هتل پرداخته ایم.
طراحی خانه هوشمند
در گذشته، ساخت ساختمان به صورت هوشمند به دلیل هزینه های بالا، زمان نصب طولانی و فرآیندهای پیچیده، عملاً در دسترس بسیاری از افراد نبود. به همین دلیل، بسیاری از ایده های هوشمندسازی به طور کامل کنار گذاشته می شدند.
اما امروزه، شاهد تحولات بزرگی در این زمینه هستیم. پیشرفت های تکنولوژی و نوآوری در صنعت ساختمان، ساخت و ساز و بازسازی ساختمان هوشمند را به امری مقرون به صرفه و قابل دسترس برای طیف وسیعی از پروژه ها تبدیل کرده است.
اهمیت طراحی خانه هوشمند
اگر تجربه زندگی در یک فضای هوشمند را داشته باشید، به سختی می توانید به سیستم های سنتی بازگردید. اگر سازنده یا مشاور املاک هستید، می دانید که متقاعد کردن مشتریان به مزایای خانه های هوشمند چقدر حائز اهمیت است.
با ارائه توضیحات دقیق و شفاف در مورد سیستم های اتوماسیون، می توانید به مشتریان خود نشان دهید که چگونه این سیستم ها می توانند زندگی آن ها را لذت بخش تر کنند. جذابیت و تقاضای بیشتر برای خانه های هوشمند، فروش آن ها را با قیمت های بالاتری ممکن می سازد.
تعیین نیازهای مصرف کننده اولین قدم در طراحی خانه هوشمند است
اولین قدم در هوشمندسازی ساختمان، شناخت دقیق نیازهای ساکنین آن است. تنوع آپشن های موجود در سیستم های هوشمند همچون: کلید روشنایی هوشمند، می تواند منجر به افزایش بی رویه هزینه ها شود. به همین دلیل، اولویت بندی نیازها و راه حل های متناسب با آنها، گامی اساسی در جهت هوشمندسازی بهینه و مقرون به صرفه خواهد بود. تعداد ساکنین، محدوده سنی، وضعیت مالی عوامل موثر در اولویت بندی می باشند. همچنین، موقعیت جغرافیایی در مناطق مختلف، نیازهای متفاوتی را برای هوشمندسازی ایجاب می کند.
فرض کنید ساختمانی با پنجره های غربی در حال هوشمندسازی است. نور غربی در ساعات پایانی روز، آزاردهنده و فاقد کیفیت لازم است. در این شرایط، استفاده از موتور پرده برقی و پرده های هوشمند برای تنظیم نور، امری ضروری به نظر می رسد.
علاوه بر موارد ذکر شده، فاکتورهای دیگری مانند: هزینه های انرژی، نوع کاربری ساختمان (مسکونی، اداری، تجاری و غیره) و سلیقه شخصی ساکنین در اولویت بندی نیازها و انتخاب سیستم های هوشمند موثر است.
امروزه، تصور زندگی بدون گوشی هوشمند دشوار است. تمایل به کنترل همه چیز با این وسیله کوچک، به منازل سرایت کرده است. در اولین جلسات مشاوره هوشمندسازی، بسیاری از افراد خواهان کنترل کامل خانه با گوشی هوشمند هستند.
طراحی این سیستم ها باید ضمن رعایت محدودیت های فنی و اقتصادی، زندگی را برای ساکنین آسان تر و لذت بخش تر کنند. هوشمندسازی صرف یک دستگاه قهوه ساز، ممکن است تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد نداشته باشد. در مقابل، امکان برنامه ریزی چراغ ها، آلارم یا سیستم گرمایش در ساعات خاص، می تواند آسایش و رفاه ساکنین را به طور چشمگیری ارتقا دهد.
هوشمند سازی یکپارچه بسیار کاربردی تر است
پس از شناسایی دقیق نیازهای کاربر و محیط، گام بعدی، هوشمندسازی یکپارچه است. در این روش، برنامه نویسی و کنترل سیستم ها به صورت هماهنگ با یکدیگر انجام می شود.
تصور کنید با انتخاب یک “حالت شب” از پیش تعریف شده، تمام سیستم های هوشمند در یک لحظه با هم هماهنگ شده و نورها کم می شوند، چراغ ها خاموش، پرده ها بسته و زنگ هشدار فعال می شود. این امر نه تنها کار را برای شما آسان تر می کند، بلکه حس نظم و آرامش را نیز به ارمغان می آورد.
هوشمندسازی یکپارچه، نیاز به تجهیزات و برنامه نویسی کمتری دارد و هزینه ها را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. با هماهنگی بین سیستم های مختلف، می توان به حداکثر کارایی و عملکرد آنها دست یافت.
تعامل بین معمار و مسئول نصب اتوماسیون در طراحی خانه هوشمند
برای دستیابی به بهترین نتیجه، باید از همان ابتدا، هوشمندسازی را در طرح ساخت بنا لحاظ کرد. در مراحل ابتدایی، افزودن امکانات هوشمند به نقشه و سازه کم هزینه تر خواهد بود و می توان از صرف هزینه های اضافی در مراحل بعدی هوشمندسازی ساختمان جلوگیری کرد.
طراحان با در نظر گرفتن نیازها و سلایق شما، فضاسازی منزل را انجام می دهند و محل قرارگیری کلیدها، پریزها و… را بر روی نقشه مشخص می کنند. با استفاده از نرم افزارهای تخصصی، مدل سه بعدی دقیقی از سازه شما به همراه نور پردازی ساختمان روز و شب در حالت های مختلف تهیه می شود تا در صورت نیاز، تغییرات مورد نظرتان اعمال گردد.
پس از نهایی شدن طرح، دستورالعملی دقیق برای هوشمندسازی به مسئول نصب و اجرای سیستم ارائه می شود. این دستورالعمل شامل جزئیات فنی گرمایش و سرمایش هوشمند، روشنایی و سایر تجهیزات هوشمند خواهد بود.
با توجه به نیازهای هر قسمت از منزل و پیش بینی های آینده، نقشه های سیم کشی به طور کامل طراحی می شوند. در تمامی مراحل، یک معمار مجرب حضور خواهد داشت. معمار با تسلط بر دانش فنی و آگاهی از نیازهای شما، می تواند در تمام مراحل نظارت و اجرا ساختمان در کنارتان باشد.
در فرآیند طراحی خانه هوشمند، هزینه های مصرف انرژی تا حد زیادی کاهش می یابد
در دنیای امروز که با چالش های فزاینده ای در زمینه انرژی روبرو هستیم، بهینه سازی مصرف آن به امری ضروری تبدیل شده است. هوشمندسازی همچون: دستگیره درب دیجیتال، راه حلی نوین برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها به شمار می آید.
فرض کنید مهمانی در خانه حضور دارد و سیستم گرمایشی اتاق خود را روشن می کند. در عین حال، پنجره اتاق نیز باز است. سیستم هوشمند خانه با تشخیص این موضوع، برای جلوگیری از اتلاف انرژی، سیستم گرمایشی خود را به طور خودکار خاموش می کند.
حتی در طول شب که مهمانان در خواب به سر می برند، می توان سیستم های هوشمند را طوری برنامه ریزی کرد که دمای اتاق و حتی راهروها را به طور جزئی کاهش دهد. این امر بدون آنکه خللی به آسایش مهمانان وارد کند، می تواند به صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی منجر شود.
دوربین های مداربسته هوشمند رکن اساسی یک ساختمان هوشمند هستند
دوربین های مداربسته، به عنوان یکی از مهم ترین عناصر خانه و ساختمان هوشمند، نقشی کلیدی در ارتقای امنیت ایفا می کنند. دوربین های مداربسته هوشمند با قابلیت تشخیص حرکت، چهره و اشیاء، می تواند به طور خودکار و هوشمندانه به وقایع مشکوک واکنش نشان داده و به شما هشدار دهد. این امر، به شما کمک می کند تا از خطرات احتمالی پیشگیری کرده و امنیت خود را به طور موثرتری ارتقا دهید.
با استفاده از اینترنت اشیا، می توانید از هر نقطه ای از جهان به تصاویر زنده دوربین های خود دسترسی داشته باشید و بر اوضاع منزل یا محل کار خود نظارت کنید. این امر به شما آرامش خاطر بیشتری می دهد و در صورت بروز هر گونه مشکل، می توانید به سرعت واکنش نشان دهید.
دوربین مداربسته هوشمند، ابزاری ضروری در جهت ارتقای امنیت و آسایش در خانه و ساختمان شما است. با استفاده از این فناوری پیشرفته، می توانید از خطرات احتمالی پیشگیری کرده، بر اوضاع منزل یا محل کار خود نظارت بیشتری داشته باشید و از مزایای متعددی در زمینه های مختلف بهره مند شوید.
تصفیه خانه هوشمند آب
در دنیای امروز، فناوری با سرعتی شگفت انگیز در حال پیشرفت می باشد و این پیشرفت ها در تمامی جنبه های زندگی بشر نفوذ کرده است. صنایع مختلف نیز از این قاعده مستثنی نیستند و تلاش می کنند تا با استفاده از سیستم های هوشمند، کارایی و راندمان خود را ارتقا دهند.
در سال های اخیر، هوشمندسازی دستگاه های تصفیه آب و فاضلاب به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای ارتقای کیفیت و کارایی این فرآیندها مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر، در اکثر تصفیه خانه های کشورمان، فرآیند تصفیه به صورت آزمایشی و آزمایشگاهی و یا با نمونه برداری محلی انجام می شود.
اما سیستم های هوشمند می توانند پارامترهای مختلف کیفی آب و فاضلاب را به طور دقیق و لحظه به لحظه اندازه گیری و کنترل کنند.
پارکینگ هوشمند ساختمان برای بهینه سازی حداقل امکانات
با افزایش روزافزون تعداد خودروها، یافتن جای پارک مناسب در شهرها به یک معضل بزرگ تبدیل شده است. این مشکل نه تنها برای رانندگان، بلکه برای ساکنان و کسبه نیز چالشی اساسی به شمار می آید. ترافیک ناشی از جستجوی جای پارک، هدر رفتن زمان و سوخت و آلودگی هوا از جمله پیامدهای این معضل هستند.
پارکینگ هوشمند به عنوان راه حلی نوین برای مدیریت فضای پارک و رفع این معضل، پا به عرصه گذاشته است. این سیستم با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته، می تواند به طور خودکار فضای خالی پارکینگ را شناسایی کرده و به رانندگان هدایت کند.
با هدایت مستقیم رانندگان به پارکینگ های خالی، ترافیک ناشی از جستجوی جای پارک به طور قابل توجهی کاهش می یابد و رانندگان به سرعت می توانند جای پارک مناسب را پیدا کرده و از اتلاف وقت و سوخت جلوگیری کنند.
با استفاده از سیستم های هوشمند، مدیریت پارکینگ ها آسان تر و کارآمدتر خواهد شد. استفاده از پارکینگ هوشمند در ایران نیز رو به افزایش است. در حال حاضر، برخی از مراکز خرید، مجتمع های مسکونی و ادارات دولتی از این سیستم استفاده می کنند. با توسعه این فناوری و حمایت مسئولان، می توان شاهد تحولی چشمگیر در مدیریت فضای پارک در شهرهای ایران بود.
سیستم کنترل موتورخانه هوشمند
در حال حاضر، تنظیم دمای آب گرم در موتورخانه ها به طور سنتی با استفاده از ترموستات دیگ یا پمپ های سیرکولاسیون انجام می شود. این روش ها عمدتاً بر روی خط ثابت تنظیم و به تغییرات دمای هوا در طول روز و نیازهای متغیر کاربران ساختمان توجهی نمی کنند.
در ساختمان های غیرمسکونی مانند: ادارات و مراکز تجاری، نیازی به روشن بودن موتورخانه در تمام ساعات روز نیست. خاموش کردن موتورخانه در ساعات غیرکاری، می تواند به صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی منجر شود. کنترل هوشمند دمای آب گرم، راه حلی نوین برای رفع چالش های سیستم های گرمایشی سنتی است.
استفاده از سیستم های هوشمند مدیریت موتورخانه در مدارس و ادارات
در ساختمان های غیر مسکونی مانند: ادارات، مدارس و مراکز تجاری، الگوی مصرف انرژی به طور قابل توجهی با ساختمان های مسکونی متفاوت است. استفاده غیرمستمر و گاه و بی گاه از این ساختمان ها، فرصتی طلایی برای کاهش چشمگیر مصرف انرژی و صرفه جویی در هزینه ها را به ارمغان می آورد.
اما بهره برداری از این پتانسیل عظیم، با مدیریت هوشمندانه مصرف انرژی، گامی بلند در جهت بهینه سازی و کاهش هزینه ها است. فرض کنید یک مدرسه با ساعات کاری 7 صبح تا 4 بعد از ظهر و تعطیلی در روزهای جمعه را در نظر بگیریم.
با استفاده از سیستم های هوشمند و خاموش کردن موتورخانه در ساعات غیرکاری، می توان به صرفه جویی بیش از 55 درصدی در مصرف انرژی دست یافت. علاوه بر این، با برنامه ریزی هوشمندانه برای روشن و خاموش کردن موتورخانه در طول ساعات کاری، این رقم صرفه جویی تا حدود 65 درصد نیز افزایش می یابد.
ویژگی های اتوماسیون خانه هوشمند
خانه هوشمند، فراتر از یک آپارتمان مجهز به لوازم برقی مدرن، دنیایی از امکانات و رفاه را در اختیار شما قرار می دهد. ویژگی های اتوماسیون خانه هوشمند عبارتند از:
- با توجه به حضور افراد یا دستورات شما از طریق ریموت کنترل، نور و روشنایی منزل شما به طور خودکار تنظیم می شود.
- کنترل هوشمندانه دما و رطوبت
- آبیاری خودکار یا برنامه ریزی شده
- امنیت مطلق با سیستم های پیشرفته
- کنترل و نظارت از راه دور
- منطقه بندی هوشمند
- عیب یابی و عملکرد بهینه
خانه هوشمند، گامی به سوی آینده ای مدرن و پایدار است.
مزایای ساختمان های هوشمند
با استفاده از این سیستم نوین، می توانید کنترل کاملی بر لوستر مدرن دیجیتال، دما، امنیت و سایر بخش های خانه خود داشته باشید و از آسایش، آسودگی خاطر و صرفه جویی در مصرف انرژی لذت ببرید. مزایای بی شمار خانه هوشمند عبارتند از:
- فضایی غنی و ظاهری جذاب
- افزایش رفاه و آسایش
- صرفه جویی در مصرف برق
- سیستم های برودتی و گرمایشی هوشمند
- پرده برقی هوشمند
- امنیت هوشمند
- کنترل از طریق موبایل و تبلت
- کنترل تجهیزات در فضای باز
با استفاده از این فناوری نوین در مکان های مختلف، می توانید کیفیتی نو به زندگی خود ببخشید.
آخرین کلام
در این مقاله، به دنیای شگفت انگیز خانه هوشمند قدم گذاشتیم و با اصول و عناصر این سیستم نوین آشنا شدیم. هزینه های هوشمند سازی یک ساختمان، بسته به نوع و قابلیت های مورد نیاز شما متفاوت خواهد بود. بدیهی است که برای افزایش امکانات و قابلیت های خانه هوشمند، باید هزینه های بالاتری را در نظر داشته باشید و پرداخت کنید. فراموش نکنید که در هنگام انتخاب سیستم هوشمند برای ساختمان خود، به گارانتی و خدمات پس از فروش محصول توجه ویژه ای داشته باشید. این امر در صورت بروز هرگونه مشکل،مجموعه عمارت نگارندگان فرداد خیالی آسوده در این جهت برای شما فراهم کرده است.